Rannalla meren tuoman roskan seassa lojuu muutama pelastusliivi, mutta ihmisiä ei näy missään.
Çiftlikköyn niemen hylätty lomakylä Länsi-Turkissa oli vielä kuukausi sitten täynnä väkeä.
Tuolloin turvapaikanhakijat pakkautuivat rannalla salakuljettajien veneisiin ja suuntasivat Kreikkaan, vain neljän kilometrin päässä sijaitsevalle Chiosin saarelle.
Nyt on toisin.
EU:n ja Turkin pakolaissopimus näkyy täällä jo käytännössä. Harva yrittää enää Kreikkaan, koska edessä on todennäköisesti palautus Turkkiin.
Merellä keikkuu vain pakolaisveneitä etsivä sotalaiva, lähellä Kreikalle kuuluvaa Chiosin saarta.
Pakolaiset piileskelevät hotelleissa
Turvapaikanhakijoita löytyy kuitenkin useista lähialueiden hotelleista ja matkustajakodeista. Erityisen paljon täällä on Afganistanista tulleita.
Läheisessä Çeşmen rantakaupungissa sijaitsevassa matkustajakoti Ebrussa omistaja istuu terassilla ja kertoo, että täällä asuu useita afganistanilaisperheitä. Hieman ränsistyneen majapaikan kyltti lupaa, että joka huoneessa on lämmin vesi ja televisio.
Majatalossa afganistanilainen perheenisä Hamid kantaa olkapäällään puolitoistavuotiasta Tufan-poikaa. Kuusilapsinen perhe saapui Turkkiin noin kuukausi sitten.
– Olemme olleet täällä Çeşmessä kymmenen päivää. Rahat ovat lopussa. Meidän pitäisi päästä nopeasti meren yli, Hamid, 36, kertoo.


Omalla kumiveneellä Kreikkaan
Hamid ei ole antanut perhettään ihmissalakuljettajien kynsiin. Hän on sen sijaan ostanut pienen kumiveneen, jolla hän on yrittänyt itse meloa perheensä Kreikkaan.
– Viisi ensimmäistä yritystä keskeytyivät kovan merenkäynnin takia. Kuudennella kerralla merivartiosto pysäytti meidät, perheenisä kertoo.
Afganistaniin perheellä ei ole paluuta. Siellä on liian levotonta ja köyhää, valtion virkamiehenä työskennellyt Hamid kertoo.
– Menemme Eurooppaan, jotta lapsemme saisivat paremman tulevaisuuden. He pääsevät kouluun ja heistä tulee yhteiskunnalle hyviä ihmisiä, Hamid selittää toiveikkaana.
Pakolaisliikenne Kreikkaan hiljentynyt
Tieto EU:n ja Turkin sopimuksesta, jonka mukaan Kreikkaan meriteitse saapuvat niin sanotut laittomat siirtolaiset voidaan palauttaa, on levinnyt laajalle.
Kreikkaan saapuu YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan enää muutamia satoja ihmisiä päivässä, kun vielä jokin aika sitten tulijoiden määrä laskettiin tuhansissa.
Silti Çeşmen kaupunkiin jääneet afganistanilaiset aikovat yrittää Eurooppaan Turkin ja Euroopan unionin sopimuksesta huolimatta.
Afganistanilainen Nur Muhammad sanoo hyvin tietävänsä, että hänet saatetaan nyt palauttaa Kreikasta Turkkiin.
Nur Muhammad haluaisi saada koko perheensä Eurooppaan, mutta jos se ei ole mahdollista, voisi hän hätätilassa jäädä Turkkiin.
Mielummin kuolema kuin paluu
Mies kertoo taistelleensa kotimaassaan ääri-islamistista Talibania vastaan. Hän ei usko, että Afganistanin nykyhallinto pystyy suojelemaan häntä tai hänen perhettään talibanien kostolta.
– Paluu Afganistaniin olisi hengenvaarallista. Hukutan itseni tai poltan itseni, jos minut yritetään lähettää takaisin, Nur Muhammad sanoo.
Nur Muhammad kertoo tehneensä Turkissa laittomasti töitä karjatilalla. Pimeään työhön sisältyy kuitenkin monenlaisia riskejä, kuten se, että työnantaja voi jättää palkan maksamatta.
Pelkästään Turkissa on satojatuhansia Nur Muhammadin kaltaisia ihmisiä pyrkimässä Eurooppaan.
Samaan aikaan löytyy ihmissalakuljettajia, joita raha kiinnostaa.
Jos Kreikan reitti ei enää toimi, löytävät ihmissalakuljettajat todennäköisesti uusia väyliä Eurooppaan. Joko Turkista Mustanmeren yli tai sitten lännempänä Libyasta Italiaan.